We zijn blij dat wij vandaag onze gloednieuwe webshop JaveOnline kunnen voorstellen.

JaveOnline is als derde telg ontstaan uit Jave Computers en Jave Verhuur.

In het jaar 2008 ging ik van start met Jave Computers, toen vooral gericht om mensen te helpen met hun computer.
Dankzij enkele trouwe klanten groeide het bedrijf zeer snel. Na enkele jaren werden wij ook een trouwe partner van het ter ziele gegane MyCom in Brugge Sint-Kruis dat ons geregeld klanten doorspeelde voor huisbezoeken. Het was een goede match, want wij verkochten geen materiaal, dus konden wij onze klanten voor de aankoop opnieuw doorverwijzen naar hen.

Naarmate de jaren verder liepen werden de huisbezoeken wat teruggeschroefd ten voordele van meer werk in ons atelier thuis. Dat had als voordeel dat we meer mensen tegelijk konden helpen en zo ook zelf zaken te verkopen.

Een drastische verandering kwam er in 2016, want toen lieten we Brugge achter ons om te verhuizen naar onze eigen stek in Ruddervoorde, Oostkamp. Een eigen huis, een groter atelier, dat zorgde voor meer en nieuwe mogelijkheden, want huisbezoeken naar Brugge werden hierdoor financieel wat minder interessant en nieuwe klanten zoeken in de buurt gaat ook maar geleidelijk.

Daarom zochten we in 2017 nieuwe horizonten op en Jave Verhuur werd geboren. Verhuur van audiovisueel materiaal bleek direct een schot in de roos, want op 2 jaar tijd is ons aanbod op zijn minst vertienvoudigd. Dankzij een geautomatiseerd systeem waar klanten 24/24 konden afhalen is dat verhaal een groot succes geworden.

Eind 2023 begon het te kriebelen om te denken over een nieuw project. Een project dat nu in januari 2024 het levenslicht ziet, JaveOnline!

Wat is JaveOnline?

Het antwoord op die vraag lijkt in eerste instantie simpel. Het is een webshop. Niet?

Ja, uiteraard, maar wat gaan we verkopen? Laat ons eerlijk zijn, opboksen tegen Bol.com en consoorten is niet het beste idee van de eeuw ;-)

Laat ons stellen dat het niet de bedoeling is om computers en laptops te gaan verkopen via deze shop. Via Jave Computers hebben we de expertise in huis en wij hebben daar al jaren de filosofie om op maat te bestellen voor de klant. Iedereen heeft specifieke noden, dus wij bestellen nog steeds op maat van de klant. Bovendien kunnen we op die manier de beste service na verkoop blijven leveren.

Daar komt ook bij dat wij eigenlijk zin hebben in een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur dat we zelf ook nog een beetje aan het uitzoeken zijn.

Net als in 2017 met de start van onze verhuurdienst, zullen we nu in 2024 ook rustig van start gaan met deze webshop. We gaan uitzoeken wat interessant is voor de klant en wat we aan een goede prijs kunnen verkopen. We zien het ook ruimer dan enkel zaken die met computers te maken hebben.

Voorlopig richten we ons op 4 pijlers.

  1. PC & Laptop: Niet de toestellen zelf, maar onderdelen die erbij horen, zoals ubs-sticks, flash kaarten, onderhoudsproducten, ...
  2. Software: We hebben het voordeel dat we al jaren aangesloten zijn bij een goede groothandel. Daardoor kunnen wij heel wat software verkopen onder de officiële prijs. Tot nu toe hebben we dat enkel voor Office356 licenties gedaan, maar we breiden dat aanbod nu verder uit via de webshop. Alle licenties zijn officieel en worden digitaal afgeleverd. Ook voor de verlenging nadien kunnen we zorgen. 
  3. Kantoor -Bureau - Thuis: Dit wordt nieuw voor ons, maar we zien dit heel ruim. We willen graag op termijn alles aanbieden dat je in je kantoorruimte kunt gebruiken, maar ook creamateriaal, benodigdheden voor kalligrafie en ook sfeer in huis of op kantoor.
  4. Tweedehands: We merken dat er de laatste tijd meer vraag is naar tweedehandstoestellen, dus we zullen van tijd tot tijd hier zaken verkopen die afgeschreven zijn  uit ons verhuuraanbod, maar ook zaken die we nog kunnen opknappen van andere mensen. Op alles zal conform de wetgeving nog 1 jaar garantie worden gegeven.

Om te beginnen is ons aanbod nog klein. We zijn met verschillende leveranciers in gesprek, maar die zaken vragen wat tijd. Onze filosofie blijft, kwaliteit voor een goede prijs, dus we nemen enkel deals aan die ook echt interessant zijn. Maar zonder vooruit te lopen op de feiten kan ik nu al vertellen dat er wat leuke dingen aankomen.

Kom zeker wekelijks eens kijken op de shop, want elke week zullen er meer zaken binnenkomen die we online zullen plaatsen.

Alle producten kunnen verzonden worden, maar als je in de buurt woont kan je ook gebruik maken van onze 24/24 en 7 op 7 afhaalservice. En dat ook op zon- en feestdagen!

Deze webshop is nieuw. Klopt er iets niet, geef dan snel een seintje op info@javeonline.be zodat we het kunnen fixen!