Op onze nieuwe webshop bieden we tweedehands- & tweedekansproducten aan, maar wat zijn dat nu precies?

Tweedehands

We bieden verschillende soorten tweedehandsproducten aan. Tweedehandsproducten zijn gebruikte producten die aan een goedkopere prijs opnieuw worden verkocht.

We maken hier een onderscheid in 3 soorten tweedehandsproducten.

1) Producten uit ons verhuuraanbod

Naast JavOnline hebben wij ook een verhuurdienst voor laptops en audiovisuele materialen. Deze producten blijven gemiddeld 3 jaar in ons verhuuraanbod zitten om daarna vervangen te worden door nieuwe exemplaren.

Deze producten worden niet vervangen omdat ze defect zijn, integendeel! We vervangen deze producten om boekhoudkundige redenen en om mee te blijven met de nieuwste trends.

Deze producten zijn vaak minder intensief gebruikt dan toestellen die je thuis hebt aangekocht. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor een tweede leven.

Als er toch enige vorm van gebruiksschade zou zijn aan te toestellen, dan vermelden we dit uitgebreid in de beschrijving met eventuele foto's.

Het spreekt voor zich dat alle producten grondig zijn nagekeken vooraleer we ze aanbieden voor verkoop.

2) Producten van onze zaak

Een beetje hetzelfde verhaal als hierboven. Voor onze zaak (Jave Computers, Jave Verhuur, JaveOnline) kopen wij beroepshalve materialen aan die na een tijd moeten vervangen worden. Ook deze bieden we na grondige kwaliteitscontrole opnieuw voor verkoop aan.

3) Overname van derden

Soms gebeurt het dat klanten defecte toestellen niet meer willen laten herstellen. Dan krijgen ze bijvoorbeeld korting bij aankoop van een nieuw product als wij het oude product mogen overnemen en zelf herstellen. Deze toestellen kunnen we na herstelling weer opnieuw aanbieden voor verkoop. Dit heet ook wel eens refurbished producten.

Het kan ook gebeuren dat we zelf tweedehandsproducten overkopen en verbeteren/herstellen om opnieuw te verkopen.

Het spreekt voor zich dat wij enkel producten verkopen waarvoor wij 100% garant kunnen staan voor een degelijk tweede leven.

Tweedehandgarantie

Zoals de wet het ook voorziet, bieden wij op tweedehandstoestellen altijd 1 jaar garantie. In sommige gevallen kan dat voor delen van het product ook 2 jaar zijn, bijvoorbeeld als wij een bepaald onderdeel hebben vervangen. Door het feit dat wij garant staan voor deze producten, kunt u er ook zeker van zijn dat u een degelijk product in huis haalt.


Tweedekans

Dit is een begrip dat misschien niet zo snel een belletje doet rinkelen.

Het begrip is niet door ons uitgevonden, maar we maken er wel graag gebruik van.

Tweedekansproducten zijn nieuwe producten die een klein gebrek vertonen. Let op, geen gebreken die de goede werking in gedrang brengen.

1) Producten met schade aan de verpakking

Onze producten komen van overal, dan kan China zijn, de VS, Europa, ... Deze producten worden verstuurd per boot, per vliegtuig, per truck. Tijdens dat proces krijgen ze heel wat te verduren en soms kan het gebeuren dat er verpakkingen beschadigd raken zonder dat er schade is aan het product zelf.

Wanneer grote hoeveelheden verpakkingen beschadigd raken tijdens het transport, zullen we de producten nooit aanvaarden, maar als dat om enkele exemplaren gaat, is terugsturen geen optie. Wij bieden deze perfect intacte producten dan graag aan tegen een forse korting. Het is een WinWin situatie.

Een tweede mogelijkheid is dat een product retour werd gestuurd, maar dat de koper de verpakking beschadigd heeft. U kunt bij ons, net als alle andere shops die de wet volgen, alles binnen de 14 dagen retourneren zonder opgave van reden. Voorwaarde is wel dat het product in dezelfde staat terugkomt als dat het werd verstuurd. Bij beschadigde verkoopverpakkingen zullen wij niet te streng optreden en de retour toch aanvaarden, maar er gaat dan wel een kleine compensatie van het retourbedrag. Een compensatie die wij dan graag aftrekken voor de nieuwe koper.

2) Producten met kleine gebreken of krassen

Soms is niet alleen de verpakking beschadigd, maar zit er ook een kras op het product of is er een draagtas gescheurd. Deze maken het product in principe onverkoopbaar, maar eigenlijk zijn deze producten nog altijd nieuw en werken perfect. Als deze producten nog perfect bruikbaar zijn, dan worden ze als tweedekans aangeboden tegen een fikse korting.

Tweedekansgarantie

Het leuke aan tweedekansproducten is dat ze nieuw zijn en dus steeds de twee jaar garantie bevatten. U loopt als koper dus geen enkel risico.


Wij hopen dat we met deze blogpost de begrippen wat meer hebben kunnen verduidelijken. En onthoud, wij verkopen enkel producten waar wij 100% achter staan. Bij de minste vorm van twijfel gaat het product niet in verkoop. 

Bekijk alle tweedehand- en tweedekansproducten HIER.