Rookmelder inclusief 9V batterij

Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
Rookmelder inclusief 9V batterij
9,99€
Excl. BTW: 8,26€
  • Voorraad: 4
  • Merk: Nedis
  • Model: 9v
  • EAN: 5412810274307
Draadloze rookmelder voor brandveiligheid - Beveilig jouw woning, kantoor, gebouw tegen brand met deze handige rookmelder. De sensor detecteert of er rook in de ruimte is en geeft een luid alarm wanneer dit het geval is. De modellen zijn voorzien van een testknop en geven een signaal wanneer de batterij bijna leeg is.
 
Sensoren gaan 10 jaar mee
Batterijen met 1 jarige levensduur (meegeleverd)
 
Brandmelder voor snelle rookdetectie
Dankzij deze rookmelder weet jij het meteen als er brand uitbreekt in jouw ruimte. De sensor detecteert rook in het vroegste stadium en geeft dan meteen een luid signaal. Zo kun je op tijd blussen of vluchten. Als het brandalarm per ongeluk is afgegaan, kun je de knop aan de voorkant van de melder indrukken om het alarm te dempen. Dan blijft het alarm een tijdje stil, zodat je genoeg tijd hebt om een raam open te zetten.
 
Wat is een optisch rookalarm?
Er zijn diverse soorten rookdetectors. Een veelgebruikte technologie in detectors is de optische melder. Deze werkt op basis van infrarood. Als het zicht van de lichtstraal verduisterd wordt door bijvoorbeeld rook, zal het alarm afgaan.
 
De batterij van de rookmelder
Deze rookmelder beschikt over een batterij met een levensduur van 1 jaar. Dit betekent dat je de batterijen jaarlijks moet vervangen gedurende 10 jaar. Hierna moet je de complete rookmelders vervangen. Hoewel de rookmelder een alarm laat horen bij een laag batterijniveau is het verstandig om jaarlijks op dezelfde dag de batterijen te vernieuwen.
 
Het monteren van de rookmelder
Je monteert de rookmelder eenvoudig aan je plafond met behulp van het inbegrepen bevestigingsmateriaal. Hierbij moet iedere rookmelder minimaal 50 centimeter van de wand en hoeken afhangen. Het is verder het beste om een rookmelder op je vluchtroute neer te hangen zoals in de gang of overloop. Heb je een kelder of zolder zonder overloop? Dan kun je de rookmelder gewoon in de ruimte monteren.

Ben jij op zoek naar extra veiligheid? Monteer dan niet op iedere verdieping, maar in iedere ruimte een rookmelder. Het is echter niet verstandig om in de badkamer, keuken, garage of in de cv-ruimte een rookmelder te bevestigen. Kies hier liever voor een hittemelder.
 
Hoe onderhoud ik mijn rookmelder?
Als je zeker wilt weten dat jouw rookmelder goed werkt, is het aan te raden om iedere maand de rookmelders te testen door de testknop in te drukken. Bovendien is het van belang om de rookmelder goed schoon te houden. Dit kun je doen door de stofzuiger iedere maand even kort bij de rookmelder te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen bij het reinigen van de rookmelder.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Waardering:
Slecht Goed
Captcha