Je hebt het vast al opgemerkt, meer en meer kleine toestellen of lampen hebben geen klassieke 230 V stekker meer, maar schakelen over op USB of USB-C.

Op zich een goede evolutie aangezien al die toestellen perfect werken op een lagere voltage en dus eigenlijk een ingebouwde adapter hadden die 230 V verlaagde naar de de juiste spanning die nodig was. Bovendien ook makkelijk in het buitenland omdat USB nu eenmaal overal hetzelfde is.

Lastiger is dat veel fabrikanten geen stekker meer meeleveren en er dus vanuit gaan dat iedereen overal USB plugs in huis heeft.

Niets is minder waar. Bouwt u nu een huis, dan is er veel kans dat men naast gewone stekkerpluggen nu ook USB pluggen plaatst, maar zelfs recente woningen hebben vaak alleen gewone 230 V pluggen. Het duurt dus nog wel even voor we gewoon standaard overal onze USB toestellen kunnen insteken.

Daarom heeft JaveOnline nu een mooi assortiment USB adapters voor u in de aanbieding.

Het voordeel is, u kunt niets verkeerd doen, past uw USB stekker er in, dan heeft u niets te vrezen. Waar u wel op moet letten is het vermogen van de adapter. Kiest u te weinig vermogen, dan kan u nog steeds niets verkeerd doen, maar mogelijk zal uw toestel heel traag laden of niet laden.

Wij hebben 4 soorten USB adapters. Klik op de foto van de adapter om rechtstreeks naar het product te gaan in de webshop.


1. 5W enkele USB lader

     

Deze adapter is geschikt voor de eenvoudige smartphone (niet voor snelladen), maar evengoed voor de meeste LED lampjes, zaklampen met USB lader, nachtlampjes op USB, uw elektrische tandenborstel. Kortom zo goed als elk klein product met lage spanning dat tegenwoordig met USB aansluiting wordt geleverd. Omdat er maar 1 usb aansluiting op de adapter zit, werkt de adapter ook enkel voor dit toestel. Deze adapter leveren wij standaard of optioneel ook mee met onze eigen USB lampen.

U kunt deze adapter bij ons aankopen in de kleur wit of zwart vanaf € 5 per stuk.

Wanneer is het aangewezen om een adapter met een hoger vermogen te nemen? Het is altijd raadzaam om de handleiding van uw toestel te raadplegen. Maar algemeen kan je zeggen dat tablets en duurdere smartphones eerder meer vermogen nodig hebben. De nieuwste iPad/iPhone zou ik bijvoorbeeld niet met deze adapter opladen, want die vragen minimaal 15 of 20 Watt. Neem dus als algemene regel, kleine toestellen (tandenborstel, Fitbit, smartwatch, muizen, toetsenborden, betaalterminals, ...), led lampen, enzoverder als PRIMA! Ga voor zwaardere toestellen als een tablet of voor meerdere toestellen tegelijk voor een sterkere adapter.


2. 20W USB + USB-C lader


Ideaal voor je tablet, maar ook voor 2 toestellen tegelijk. Deze 20 Watt adapter combineert een klassieke USB aansluiting met een USB-C aansluiting. Beide aansluitingen zijn tegelijk te gebruiken. De maximale wattage is 20W. Als je dus een toestel aansluit dat 15W vraagt, dan kan de tweede aansluiting nog maximaal 5 W leveren. In die zin is deze adapter vooral handig door zijn keuze tussen USB en USB-C. Wil je echt meerdere tablets opladen, dan kies je misschien beter onze volgende adapter. Deze adaper is wel heel compact en maar een klein beetje groter dan de 5W adapter. Te koop voor € 9,99 .


3. 65W USB + USB-C lader

  
Deze 65 Watt adapter geeft je de meeste flexibiliteit. Opnieuw zowel een USB als een USB-C aansluiting, maar wel met een capaciteit van 65W. Hang hier dus gerust je laptop aan in combinatie met een tablet of 2 tablets. Deze kwalitatieve 65W adapter dekt zo goed als altijd de lading. Verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. Aan te kopen vanaf € 14,99 .


4. Draadloze QI lader 15W

Heel veel smartphones kan je tegenwoordig draadloos laden. Dus een draadloze lader kan niet ontbreken in ons gamma. Deze lader maakt gebruik van de Qi technologie wat hem dus compatibel maakt met zo goed als alle smartphones, inclusief de Apple iPhone! Leg gewoon uw smartphone op de plaat en het laden start vanzelf. Een led rand licht op rond deze apdapter. Deze adapter wordt geleverd met een USB aansluiting, gebruik dus een contactpunt van minimaal 15W om ten volle gebruik te kunnen maken van de lader. Of bestel optioneel onze eigen 20W adapter bij. Te verkrijgen vanaf € 16,12 wat meteen een heel scherpe prijs is als je weet dat een officiële lader van Apple al minimaal € 50 kost.