Stereo Tulp (m) - 6,35mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart

Stereo Tulp (m) - 6,35mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart
Stereo Tulp (m) - 6,35mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart
4,16€
Excl. BTW: 3,44€
  • Voorraad: 2
  • Model: Zwart
  • EAN: 4017538305114
Deze Stereo Tulp - 6,35mm Stereo Jack kabel is geschikt voor het maken van een verbinding tussen RCA en 6.3mm jack aansluitingen. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een hoofdtelefoon en/of microfoon. De jack aansluiting maakt het mogelijk om apparaten met een jack stekker aan te sluiten op een stereo tulp aansluiting, of andersom. Je kunt de kabel dus in beide richtingen gebruiken.

6,35mm Jack aansluiting
Deze 6,35mm microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting wordt ook wel 6.3mm, 6.35mm of ¼” (kwart inch) jack genoemd. De aansluiting heeft veel weg van de kleinere 3,5mm aansluiting maar biedt een groter contactoppervlak. Ondanks dat XLR de betere connector is voor PA apparatuur wordt de 6,3mm plug nog steeds veel ingezet in pro audio. De 6,35mm jack aansluiting is veelal beschikbaar in mono en stereo, elke van deze aansluitingen heeft een ander aantal pinnen. De mono jack connector geeft één signaal door en de stereo jack connector twee (vaak audio links en rechts). Het aantal pinnen is te herkennen aan het aantal zwarte ringen op de connector, 1 zwarte ring = mono en 2 zwarte ringen = stereo.

Tulp aansluiting (RCA/Cinch)
De Tulp aansluiting is een analoge audio connector. De plug wordt in de volksmond ook wel RCA of Cinch genoemd en heeft veel verschillende toepassingen. Zo is deze connector bijvoorbeeld terug te vinden op composiet en component kabels, maar ook op digitale coaxiale (subwoofer-)kabels en stereo tulp audiokabels voor versterkers, receivers en mengpanelen. De tulp connector maakt een stevige verbinding en wordt nog veel gebruikt in PA (pro audio) apparatuur. Een enkele tulp connector wordt vaak omschreven als mono tulp, een set van 2 mono tulp connectoren wordt aangeduid als stereo tulp (vaak rood en wit of zwart). Bij een 3-voudige tulp aansluiting gaat het vaak om composiet (rood, geel en wit) of om component (rood, groen en blauw).

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Waardering:
Slecht Goed
Captcha
Tags: audio , 3 , 5mm , stereo , 6 , 35mm , mono , stereo , jack , minijack , mini-jack , tulp , rca , cinch