3,5mm (v) - 6,35mm Stereo Jack (m) Adapter - Metaal - Zilver

3,5mm (v) - 6,35mm Stereo Jack (m) Adapter - Metaal - Zilver
3,5mm (v) - 6,35mm Stereo Jack (m) Adapter - Metaal - Zilver
1,45€
Excl. BTW: 1,20€
  • Voorraad: 6
  • Model: Zilver
  • EAN: 6096749985924
Een stereo 3,5mm kabel op een stereo 6,35mm jack poort aansluiten, of andersom? Dat is mogelijk, maar je hebt hiervoor een adapter nodig. Deze adapter zet het jack signaal om zodat je apparatuur zoals keyboards, mixers, dj apparatuur of andere PA apparaten.

3,5mm Jack aansluiting (AUX/Mini Jack)
Deze 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting wordt ook wel AUX of mini jack genoemd. De aansluiting heeft veel weg van de kleinere 2,5mm en grotere 6,3mm jack aansluiting en zit er qua grootte precies tussenin. De 3.5mm aansluiting is beschikbaar in mono, stereo en 4-pins, elke van deze aansluitingen heeft een ander aantal pinnen. De mono jack connector geeft één signaal door en de stereo jack connector twee (audio links en rechts). De 4-pins jack connector (ook wel 4-polige) is uniek, deze heeft een extra aansluiting voor microfoon. Let voordat je bestelt op welke van deze je nodig hebt, het is mogelijk dat de verkeerde connector niet goed zal werken. Het aantal pinnen is te herkennen aan het aantal zwarte ringen op de connector, 1 zwarte ring = mono, 2 zwarte ringen = stereo, 3 zwarte ringen = 4-pin.

6,35mm Jack aansluiting
Deze 6,35mm microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting wordt ook wel 6.3mm, 6.35mm of ¼” (kwart inch) jack genoemd. De aansluiting heeft veel weg van de kleinere 3,5mm aansluiting maar biedt een groter contactoppervlak. Ondanks dat XLR de betere connector is voor PA apparatuur wordt de 6,3mm plug nog steeds veel ingezet in pro audio. De 6,35mm jack aansluiting is veelal beschikbaar in mono en stereo, elke van deze aansluitingen heeft een ander aantal pinnen. De mono jack connector geeft één signaal door en de stereo jack connector twee (vaak audio links en rechts). Het aantal pinnen is te herkennen aan het aantal zwarte ringen op de connector, 1 zwarte ring = mono en 2 zwarte ringen = stereo.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Waardering:
Slecht Goed
Captcha
Tags: audio , 3 , 5mm , stereo , 6 , 35mm , mono , stereo , jack , minijack , mini-jack