Stereo Tulp (v) - 3,5mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart

Stereo Tulp (v) - 3,5mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart
Stereo Tulp (v) - 3,5mm Stereo Jack (m) Kabel - 1,5 meter - Zwart
1,95€
Excl. BTW: 1,61€
  • Voorraad: 2
  • Model: Zwart
  • EAN: 4017538129079
Wanneer je een tulp naar jack verbinding of andersom wil maken, dan heb je een verloopkabel nodig. Deze kabel is uitermate geschikt om zo'n verbinding te maken. De kabel beschikt namelijk over een female rca en een male 3,5mm aux aansluiting. Ideaal voor bijvoorbeeld aan het maken van een verbinding met een subwoofer, versterker, receiver of andere PA (pro audio) apparaat.

3,5mm Jack aansluiting (AUX/Mini Jack)
Deze 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting wordt ook wel AUX of mini jack genoemd. De aansluiting heeft veel weg van de kleinere 2,5mm en grotere 6,3mm jack aansluiting en zit er qua grootte precies tussenin. De 3.5mm aansluiting is beschikbaar in mono, stereo en 4-pins, elke van deze aansluitingen heeft een ander aantal pinnen. De mono jack connector geeft één signaal door en de stereo jack connector twee (audio links en rechts). De 4-pins jack connector (ook wel 4-polige) is uniek, deze heeft een extra aansluiting voor microfoon. Let voordat je bestelt op welke van deze je nodig hebt, het is mogelijk dat de verkeerde connector niet goed zal werken. Het aantal pinnen is te herkennen aan het aantal zwarte ringen op de connector, 1 zwarte ring = mono, 2 zwarte ringen = stereo, 3 zwarte ringen = 4-pin.

Tulp aansluiting (RCA/Cinch)
De Tulp aansluiting is een analoge audio connector. De plug wordt in de volksmond ook wel RCA of Cinch genoemd en heeft veel verschillende toepassingen. Zo is deze connector bijvoorbeeld terug te vinden op composiet en component kabels, maar ook op digitale coaxiale (subwoofer-)kabels en stereo tulp audiokabels voor versterkers, receivers en mengpanelen. De tulp connector maakt een stevige verbinding en wordt nog veel gebruikt in PA (pro audio) apparatuur. Een enkele tulp connector wordt vaak omschreven als mono tulp, een set van 2 mono tulp connectoren wordt aangeduid als stereo tulp (vaak rood en wit of zwart). Bij een 3-voudige tulp aansluiting gaat het vaak om composiet (rood, geel en wit) of om component (rood, groen en blauw).

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Waardering:
Slecht Goed
Captcha
Tags: audio , 3 , 5mm , stereo , 6 , 35mm , mono , stereo , jack , minijack , mini-jack , tulp , female